NBF netwerkborrel: mr. Remco Klöters over portretrecht – 27 februari

DDG-leden zijn van harte welkom op de eerste NBF netwerkborrel van het nieuwe jaar. Op maandag 27 februari wordt ingegaan op portretrecht. Met enige regelmaat duikt de vraag op wanneer je iemand nou wel of niet in beeld mag brengen. Momenteel heeft iedereen het over Patricia Paay en de vraag of het publiceren van dat bewuste filmpje nou eigenlijk wel toegestaan is. Hoe ga je als maker om met portretrecht? Hoe werkt het in relatie tot plaatsing van beelden op internet en wanneer is bescherming van de privacy belangrijker dan de vrijheid van meningsuiting?

Op de NBF netwerkborrel komt mr. Remco Klöters – Van Kaam IP en Media – door middel van een korte presentatie en discussie met de zaal duidelijkheid scheppen over deze en andere vragen rond het portretrecht. Remco Klöters heeft een ruime (proces) ervaring op het gebied van portretrecht en kent beide kanten van de medaille, nu hij als advocaat veelvoudig heeft opgetreden voor zowel de media als de geportretteerden zelf.

Dinerdeal
Bezoekers van de NBF netwerkborrel kunnen gebruik maken van een speciale dinerdeal. Er is keuze tussen een menu met één gang (€13,50) en twee gangen (€19,50), bij binnenkomst af te rekenen bij de bar. Het diner wordt om 18:30 geserveerd in het Kring-restaurant. Via Eventbrite kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de dinerdeal. Aanmeldingen dienen uiterlijk op vrijdag 24 februari binnen te zijn.

Programma
18:30 – 19:45   gezamenlijk diner in het Kring-restaurant (optioneel)
19:45 – 20:00   inloop programma
20:00 – 21:30   programma in Club Up
21:30 – 23:00   borrelen in de bar van de Kring

Wat: NBF netwerkborrel Een blik op portretrecht: de regelgeving in beeld
Wanneer:
Maandag 27 februari 2017
Waar: De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7-9 1-hoog, Amsterdam (Google Maps)
Voor wie: Leden van de NBF, Kring-leden en alle film- en televisieprofessionals
Toegang: Gratis

Aanmelden
Aanmelden voor de NBF netwerkborrel kan via Eventbrite: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-nbf-netwerkborrel-een-blik-op-portretrecht-de-regelgeving-in-beeld-32119763076.

Bij aanmelding kun je ook aangeven of je gebruik wilt maken van de dinerdeal (1 of 2 gangen). Voor vragen kun je terecht bij het NBF-kantoor via nbf@nbf.nl of 020-6646588.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.