Met korting naar Imagine Film Festival

Op woensdag 12 april gaat het Imagine Film Festival van start in EYE in Amsterdam. Elf dagen lang staat de verbeelding centraal en dompelen festivalbezoekers, filmmakers en professionals zich onder in nieuwe of onbekende werelden. Imagine toont een bijzondere selectie van de beste fantastische films van het afgelopen jaar. Daarnaast is er ruimte voor klassiekers en onontdekte parels uit het verleden. Naast het filmprogramma zijn er workshops, inleidingen, nagesprekken, masterclasses, lezingen en tentoonstellingen. Voor makers en professionals organiseert Imagine het European Genre Forum, een trainingscyclus voor jonge Europese filmmakers. Daarnaast is er Imagine NL, een programma waarin het festival kennis én een podium biedt aan de Nederlandse (aankomende) filmmakers. Het programma en de kaartverkoop is te vinden op: www.imaginefilmfestival.nl

Onderstaand een overzicht met evenementen, masterclasses en filmvertoningen die in het bijzonder geschikt zijn voor filmprofessionals.

DDG-leden kunnen met korting naar het festival. Je kunt je kaartje online kopen (kaartje industry korting online) of aan de kassa van EYE. Neem wel je DDG-ledenpas mee.

 

Evenementen voor professionals tijdens Imagine Film Festival

Maandag 17 april

13:30 uur Symposium: het kostuum van de toekomst

Panelgesprek over de toekomst van kostuumontwerp. Met ontwerpster Ellen Lens (Brimstone, It’s All About Love), Costume Concept Artist en Costume Illustrator Luca Nemolato (Power Rangers, Westworld, The Hunger Games) en voormalig NRC moderedactrice Pauline Terreehorst. Moderator: Marketa Uhlirova

17:30 uur Masterclass Costume Concept Artist door Luca Nemolato

Costume Concept Artist en Costume Illustrator Luca Nemolato gaat in op ontwikkelingen van concept art in Hollywood en demonstreert zijn werkwijze als costume costume artist aan de hand van Power Rangers. Voor zijn werk als costume illustrator laat hij zien hoe de grote Amerikaanse modehuizen de werkmethoden van Hollywood kopiëren. In beide kanten van zijn werk speelt 3D modelling een centrale rol.

 

Dinsdag 18 april

14:30 uur Planning Your VFX door Planet X FX

Nauwelijks een film wordt nog gemaakt zonder een forse dosis visual effects. Maar te weinig makers realiseren zich hoe ze VFX in hun productie moeten inplannen, waardoor ze niet het maximale rendement uit hun beperkte budget halen. Dennis Kleyn van het Amsterdamse Planet X FX (Publieke Werken, Schneider vs. Bax) zet de do’s en don’ts voor makers op een rij.

17:30 uur Masterclass Costume Design door Lindy Hemming

De Welshe Lindy Hemming heeft een lange staat van dienst: zij ontwierp kostuums voor vijf Bondfilms, Chris Nolans Dark Knight trilogie, Tomb Raider en de aankomende Wonder Woman. Ze vertelt over haar carrière en werkwijze.

 

Woensdag 19 april

14:00 uur Industrylezing: Van Feature Film naar Transmedia

Als onderdeel van het industry programma Imagine NL geeft de Duitse VR consultant Thomas Bedenk een presentatie over de mogelijkheden om filmprojecten te verbreden naar projecten voor meerdere platforms. Daarbij gaat hij in op de creatieve mogelijkheden en de aanvullende financieringsmodellen.

 

Donderdag 20 april

18:00 uur Career Talk Dario Argento

De meester van de Italiaanse giallo is bij Imagine te gast voor een gesprek over zijn werk. Aansluitend zijn in een double bill de 4K restauratie van Suspiria en zijn zelden vertoonde Opera te zien.

 

Zaterdag 22 april

16:00 uur Masterclass Slashing Zombies: a Visual Art Form

Horrorspecialist en filmliefhebber Staffan Linder heeft als VFX-supervisor gewerkt aan o.a. Peter Jacksons King Kong. Voor zijn werk aan de iconische zombieserie The Walking Dead kreeg hij in 2016 een Emmy-nominatie. In zijn werk biedt hij een blik achter de schermen van zijn bekroonde werk.

 

Screenings van Nederlandse films

Van eigen bodem heeft Imagine een speelfilm in wereldpremière en een programma met de beste korte films.

 

Zondag 16 april (Eerste Paasdag)

17:25 uur Nieuw Nederlands Peil – met alle makers aanwezig.

19:40 uur Molly (Colinda Bongers en Thijs Meuwese). Wereldpremière met de makers aanwezig.

 

Woensdag 19 april

15:45 uur Nieuw Nederlands Peil – herhaling, enkele makers aanwezig.

19:30 uur Molly (Colinda Bongers en Thijs Meuwese). Herhaling met de makers aanwezig.

 

Alle onderdelen vinden plaats in EYE.

Behalve “Planning Your VFX”, die vindt plaats in Clink Noord, vlakbij EYE.

 

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.