Ledenkorting tijdens Imagine Filmfestival

imagine banner

 

In EYE wordt dit jaar alweer de 30e editie van het Imagine Filmfestival georganiseerd. Leden van DDG krijgen op vertoon van hun ledenpas exclusieve korting op hun toegangskaartje! Dit betekent dat DDG leden slechts €7,50 (ipv €10,-) hoeven te betalen.

Het Festival opent op woensdag 9 april met Belle en het Beest (La Belle et la Bête) van Christophe Gans en sluit op vrijdag 18 april af met Álex de la Iglesia’s Witching & Bitching (Las brujas de Zugarramurdi). Voor beide films is het de Nederlandse première.

Screen Shot 2014-03-17 at 3.59.37 PM

In Witching & Bitching overvalt de gescheiden José met een paar vrienden en zijn zoontje een pandjeshuis. Ze vluchten naar de grens, maar belanden per ongeluk in een heksengrot. Zowel José’s ex-vrouw als de politie zijn inmiddels naar hem op zoek, en ook de heksen hebben zo hun plannen. De la Iglesia houdt het tempo erin en heeft een confrontatie in een heksengrot als daverende uitsmijter. Álex de la Iglesia was bij Imagine 2011 de winnaar van de Zilveren Méliès voor Balada triste de trompeta.

Screen Shot 2014-03-17 at 4.02.07 PM
Een aantal publieksfavorieten en prijswinnaars keren dit jaar terug naar Imagine met nieuwe films! In 2003 was de Silver Scream Award voor Hayao Miyazaki’s ‘Spirited Away’. Dit jaar is hij terug met zijn laatste film ‘ The Wind Rises’, een hommage aan luchtvaartpionier Jiro Horikoshi, vervlochten met de grote historische gebeurtenissen uit het Japan van begin 20e eeuw.

 

WindRises

 

Ook de publiekswinnaar van twee jaar geleden is terug: na de ultieme actiefilm The Raid is hetzelfde team terug met The Raid 2, waarin rondom opnieuw fantastisch knokwerk ook een complexe gangstersage is opgetrokken.

the_raid_2_berandal

 Voor het gehele programma kan je hier klikken.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.