Op 13, 14 en 15 mei vindt de eerste editie plaats van het het Amsterdam Koerdisch Film Festival (AKFF). Dit festival is opgericht door DDG-lid en filmmaker Beri Shalmashi en filmmaker Reber Dosky.

Drie dagen lang is Het Ketelhuis dé plek waar prijswinnende klassiekers, clandestiene films en het genre verkennende werk van nieuw talent uit Koerdistan is te zien.

Korting
Wil je kennismaken met het festival? DDG-leden hebben een code in hun mail gekregen voor korting op hun kaartje! Niet gekregen? Mail info@directorsguild.nl.

Over het Amsterdam Koerdisch Film Festival
Koerdische cinema bestaat uit een mozaïek aan films gemaakt in de landen waarbinnen het onofficiële land van de Koerden, Koerdistan, ligt: Iran, Irak, Turkije, Syrië en delen van de voormalige Sovjet-Unie, alsook films van en over Koerden uit de diaspora.

Missie
AKFF heeft als missie de Koerdische film aan het publiek in Nederland te presenteren, te beginnen met Amsterdam. Films voor cinefielen, mensen die nieuwsgierig zijn naar deze cinema uit het Midden-Oosten en iedereen die vanuit de bioscoop een bijzondere reis wil maken in de wereld van de Koerdische film. AKFF ambieert hét platform te worden voor kennisuitwisseling en verdieping in de Koerdische context middels film.

Bron: AKFF / Het Ketelhuis

Beeld: Neighbours (regie: Mano Khalil, 2021)

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30