Inschrijving Nederlands Film Festival 2016 geopend

De inschrijving voor de 36e editie van het Nederlands Film Festival (NFF) is vanaf nu geopend! Eind september is het NFF weer het verbindende platform voor makers van speelfilms, documentaires, korte films, televisiedrama en interactieve projecten.

De inschrijving staat open voor alle Nederlandse films en interactieve projecten die gereed zijn gekomen voor vertoning na 1 juni 2015. Deadline voor het inschrijven van producties is 1 juni 2016. Wegens het grote aanbod is het aan te raden om dit zo vroeg mogelijk te doen. Er zijn twee reglementen met eigen inschrijfformulieren:

1. Speelfilms en lange documentaires Gouden Kalf Competitie 2016
Lees hier het volledige reglement

Films die in aanmerking komen voor de competitie, opgezet volgens het Academysysteem, zijn:

 • Speelfilms (70 minuten of langer) die tussen 1 juni 2015 en 15 juli 2016 de première of eerste openbare vertoning hebben beleefd én aansluitend uiterlijk binnen een week na première in minimaal drie kopieën gedurende een tijdsperiode van minimaal een (en dezelfde) week zijn vertoond in bioscoop of filmtheater;
 • Lange documentaires (70 minuten of langer) die in deze lengte en vorm tussen 1 juni 2015 en 15 juli 2016;
  – of: ten minste tien openbare vertoningen hebben gehad;
  – of: uitgezonden zijn door een landelijke omroep;
  – of: een vertoning op het IDFA, het IFFR of een A-filmfestival volgens de FIAPF-richtlijn hebben gehad.

Als de film voldoet aan de voorwaarden, dingt hij automatisch mee naar de Gouden Kalveren.

Let op: Films die vertoond zijn op NFF 2015 en in aanmerking komen voor de Gouden Kalf Competitie 2016 hoeven niet opnieuw ingeschreven te worden. Hierover wordt uiterlijk 15 februari contact opgenomen met de hoofdproducent.

KLIK HIER om een film in te schrijven voor de Gouden Kalf Competitie en mogelijke vertoning op het festival.

2. Korte documentaires, korte films en televisiedrama | speelfilms en lange documentaires die niet in aanmerking komen voor Gouden Kalf Competitie 2016 | interactieve projecten
Lees hier het volledige reglement

 • Korte documentaires, korte films en televisiedrama kunnen geselecteerd worden voor première/vertoning op het festival en de Gouden Kalf Competitie 2016;
 • Speelfilms en lange documentaires die na 15 juli 2016 (bijvoorbeeld op het NFF) hun première beleven kunnen wel geselecteerd worden voor première/vertoning op het festival van 2016, maar komen in aanmerking voor de Gouden Kalf Competitie 2017;
 • Interactieve projecten die de grenzen van het lineaire genre onderzoeken en waarin andere manieren van storytelling worden toegepast komen in aanmerking voor de NFF Digital Storytelling Competitie.

KLIK HIER om een film in te schrijven voor mogelijke première/vertoning op het festival en de Gouden Kalf Competitie (m.u.v. speelfilms en lange documentaires).

KLIK HIER om een interactieve project in te schrijven voor mogelijke première/vertoning op het festival en de NFF Digital Storytelling Competitie.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en ontwikkelingen van het NFF? Volg het NFF dan via  TwitterFacebook of de  maandelijkse nieuwsbrief.

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.