Impulsregeling culturele zzp’ers en erfgoedvrijwilligers

Sectornieuws

Dinsdag 16 maart, 2021

Sinds 1 maart 2021 kun je je aanmelden voor de Impulsregeling van het Fonds voor Cultuurparticipatie. Deze regeling is bedoeld voor zzp’ers die werkzaam zijn in de kunst- en cultuursector en zich verder willen ontwikkelen. Lees hieronder alles over de regeling en de voorwaarden.

Ben jij als zzp’er werkzaam in cultuurparticipatie en/of –educatie, beoefen je een ambacht of werk je met erfgoedvrijwilligers? Dan is deze regeling misschien wel iets voor jou. Je kan ook als instelling aanvragen als je veel met bovengenoemde zzp’ers of vrijwilligers werkt, om hen te ondersteunen.

Door de gevolgen van corona verandert de manier waarop we werken. Daar komt bij dat veel beroepen momenteel een flinke daling, of zelfs een volledig gebrek aan werk zien. Veel zelfstandigen in de kunst- en cultuursector kwamen en komen echter niet in aanmerking voor de pakketten met generieke noodsteun van de rijksoverheid, omdat zij niet aan de gestelde criteria voldoen. Deze regeling komt daar deels in tegemoet. Je kan binnen deze regeling subsidie aanvragen om te investeren in je eigen ontwikkeling. Zodat je nu, maar ook na corona volledig uitgerust bent voor de uitdagingen van deze tijd. Zo kan je investeren in het behoud en de voortzetting van je werkpraktijk.

Wil je jezelf bijvoorbeeld bijscholen, professionaliseren, ontwikkelen, of je wil nieuwe vaardigheden opdoen? Jezelf artistiek en inhoudelijk ontwikkelen? Misschien wil je wel een training doen om je werkpraktijk digitaal beter te kunnen aanbieden, of met nieuwe doelgroepen leren werken. Daar is deze regeling voor.

Deze regeling is een uitvoering van het tweede steunpakket vanuit de overheid voor de culturele en creatieve sector, voor het opvangen van de gevolgen van de coronacrisis.

Wie kan aanvragen?

Er zijn binnen deze regeling drie soorten aanvragers mogelijk. Voor ieder zijn de bedragen, indieningsdata en criteria net wat anders. Het is dus belangrijk dat je de pagina die voor jou relevant is nog goed leest. Je kan bovenaan deze pagina kiezen voor jouw subspoor: Individuele zzp’ers en ambachtsbeoefenaars | Instellingen en Penvoerders CmK | Erfgoedhuizen

Aanvrager
Aanvraagbedrag
Aanvraagperiode
Bijzonderheden
Individuele zzp’ers / ambachtsbeoefenaars – Spoor 1
€ 2.500 –
€ 5.000,-
t/m 31 mei 2021
als individu (zzp’er wel onder naam zaak)
Culturele instellingen – Spoor 2
€ 25.000 –
€ 50.000,-
t/m 31 mei 2021
voor groep zzp’ers
Penvoerders CmK – Spoor 2
€ 25.000 –
€ 35.000,-
t/m 30 april 2021
voor groep zzp’ers
Erfgoedhuizen – Spoor 3
Max € 20.000,-
t/m 30 april 2021
voor erfgoedvrijwilligers

Waar kijkt het Fonds naar?

De aangevraagde subsidie mag 100% van de kosten dekken. We vragen dus geen eigen bijdrage. Aangevraagde subsidie is niet bedoeld als inkomenssteun of vervanging. Je vraagt geld aan om jezelf artistiek en inhoudelijk verder te kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld via een cursus, training of bijscholing. Je kan maar één keer aanvragen binnen deze regeling.

Bron: Cultuurparticipatie.nl

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30