Imagine organiseert gratis evenementen

imagine7

 

 

 

 

 

 

 

 

Naast het filmprogramma, organiseert Imagine jaarlijks ook een aantal gratis evenementen die verdieping en context bieden. Dit jaar zijn dat onder meer een symposium over de computer als filmpersonage, een masterclass in het maken van filmtrailers en een lezing over muziek bij onbekende werelden.

 

           Zo 13 april, 12.00, EYE2 | Gratis kaarten verkrijgbaar aan de kassa vanaf 9 april

imagine4

Het jaarlijkse symposium maakt deel uit van het themaprogramma Fantastic Science, waarin de schijnwerper wordt gericht op de relatie tussen fantastische film en wetenschap. In dit symposium wordt gekeken hoe de rol die computers hebben gespeeld in de fantastische film werkelijkheid zijn geworden en wat de gevolgen daarvan zijn. Naast een algemeen gedeelte over het computer als filmpersonage wordt ingegaan op vragen over bewustzijn en emoties van computers en de  de ethiek van steeds slimmer worden apparaten. Met fragmenten van onder meer 2001: A Space OdysseyMoon en Her.

Via de schaakcomputer, die de mens al lang voorbijgestreefd is wordt overgegaan op Singularity, het moment waarop de computer de menselijke intelligentie voorbijstreeft, en een ver toekomstbeeld waarin kunstmatige intelligentie de wereld heeft overgenomen. Ook dit aan de hand van fragmenten uit o.a. Computer ChessKasparov vs. Deep Blue, Star Trek en The Machine.
Het symposium wordt gemodereerd door Jan van den Berg. Bevestigde gasten zijn hoogleraar Kunstmatige Intelligentie Jaap van den Herik, filmjournaliste Dana Linssenen filmmaker Igor Kramer, een vierde gast wordt nog bekendgemaakt.

 

 Vr 11 april, 15.30, EYE2 | Gratis toegang, kaarten verkrijgbaar aan de kassa.vanaf 9 april

imagine6

Vaak wordt filmmuziek ingezet om de sfeer van een locatie aan te geven of te versterken. Beelden van Marrakech? Een Arabische deuntje doet de rest. Een shot van de Eiffeltoren? Een hobbelende accordeon geeft meteen dat Parijse gevoel.
Maar stel dat je een film maakt van een onbekende, net ontdekte plek. Welke muziek hoort daarbij? Makers van sciencefiction zagen en zien zich regelmatig geconfronteerd met die vraag en hebben daar heel verschillende oplossingen voor.
In Toekomstmuziek geeft muziekkenner en Schokkend Nieuws-medewerker Erik van ’t Holt een overzicht van de muziek die nieuwe en onontdekte werelden verbeelden. Een schat aan film- en muziekfragmenten illustreert dit overzicht, dat geen rechtgeaarde sfi-fi liefhebber aan zich voorbij mag laten gaan.

 

Ma 14 april, 15.45, EYE2 | Gratis kaarten verkrijgbaar aan de kassa vanaf 9 april.

imagine5

De eerste kennismaking met een film verloopt meestal via trailers.  Een goede trailer kan een enorme bijdrage leveren tot het succes van een film. Daarom kiest Imagine dit jaar de filmtrailer als onderwerp van zijn jaarlijkse masterclass, die zowel voor professionals als voor geïnteresseerde bezoekers toegankelijk is.
Te gast is John Piedot, creative director van het LondenseEditpool, dat teasers, trailers en promo’s produceert voor bioscoop, tv en home-entertainment. Hun recente portefeuille bestrijkt het spectrum van Game of Thrones en de Robocop-remake tot Splice , Kill List en B-films als Infestation.
Piedot vertelt tijdens de masterclass over de relatie tot de opdrachtgever en de totstandkoming van een trailer, maar ook over het verschil tussen bioscooptrailer en televisiespot en de verschillen tussen trailers voor de Amerikaanse en de Europese markt.  Hij gaat in op de manier waarop verschillende elementen worden ingezet voor een maximaal effect en loopt door de do’s &don’ts van het vak. Uiteraard wordt de masterclass omlijst met de meest toepasselijke voorbeelden uit de catalogus van Editpool.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.