IFFR opent met sterke film ‘Beyond sleep’

Sectornieuws

Donderdag 28 januari, 2016

Gisteren vond de Opening van het International Film Festival Rotterdam plaats. De Openingsfilm van DDG-lid Boudewijn Koole ‘Beyond Sleep’ wordt goed ontvangen. Lees hier artikel NRC. Of lees het stuk van Nico van den Berg in HP/DETIJD:

“Ondanks de weidsheid van het landschap zit de camera de acteurs zeer dicht op de huid (…) Koole toont zich een meester in het neerzetten van emoties en stemmingswisselingen. Een innerlijke reis, zou je kunnen stellen. Dat klinkt afgekloven, maar Beyond Sleep neemt je mee. Thema’s als een sadistische schepping, vader-zoonrelaties en stuurloosheid worden de kijker geserveerd, en het slot is van een ontroerende eenvoud. Een mooiere openingsfilm had de kersverse IFFR-directeur Bero Beyer zich niet kunnen wensen.”

 

 

Het complete programma van het festival tref je hier aan. En is ook in deze programmabijlage van de VK te vinden.

Publiekslievelingen op IFFR
Wil je nu al films zien die pas later in het jaar aandacht zullen krijgen in de Nederlandse filmhuizen en bioscopen? Hou dan het programma Limelight, onderdeel van de sectie Voices, in de gaten. Bekijk hier de complete line-up.

Eerste Hulp bij Filmkeuze
Ook zo’n zin in IFFR maar geen idee welke film je wil bezoeken? Dan is er de Eerste Hulp bij Filmkeuze! Deze tool levert filmsuggesties die aansluiten bij de smaak en interesses van de gebruiker. Probeer de EHBF hier.

Maak je persoonlijke filmagenda
Op de site kun je films en events als favoriet markeren, waarmee je simpel een persoonlijke agenda samenstelt en vervolgens de films in je winkelmandje kan plaatsen. Het enige wat je nodig hebt is een MyIFFR-account!

In de wachtrij vanuit je luie stoel
Bij de start van de online kaartverkoop wordt gebruik gemaakt van een wachtrij. Deze wachtrij helpt de vele websitebezoekers zo goed mogelijk door het bestelproces heen. Hoe dit precies in z’n werk gaat lees je hier!

 

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30