‘Het leven volgens Nino’ opent Cinekid 2014

Het leven volgens Nino, de nieuwe film van regisseur en DDG-lid Simone van Dusseldorp opent Cinekid 2014. De film zal zijn wereldpremière beleven op zaterdag 11 oktober in de Amsterdamse Westergasfabriek.

De film draait om de 8-jarige Nino, wiens leven zonder problemen lijkt, totdat zijn moeder plots overlijdt. De overgebleven mannen in het gezin (Nino, zijn vader en zijn broer Lucas) gaan zich steeds vreemder gedragen. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, probeert hij samen met zijn beste vriend, het grappige en slimme konijn Bobby, het gezin weer bijeen te brengen.

Simone van Dusseldorp liet in een reactie aan de DDG weten erg blij te zijn met de selectie:

“Het is erg fijn dat Het leven volgens Nino de openingsfilm is. Het prachtige scenario met het pratende konijn van Urszula Antoniak was voor mij een uitdaging om te verfilmen.  Door openingsfilm te zijn krijgt dit bijzondere verhaal de aandacht die het verdient.”

De 28e editie van het Cinekid Festival vindt plaats van 11 tot en met 18 oktober in Amsterdam, met van 11 tot en met 26 oktober in meer dan 30 steden door het hele land verwante activiteiten en vertoningen.

Het leven volgens Nino draait vanaf 15 oktober in de bioscopen.

Meer informatie vind je op de website van Cinekid.

 

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.