Franky Ribbens, Don Duyns en Gustaaf Peek winnaars scenariovakprijzen 2015!

Scenarioschrijvers Franky Ribbens, Don Duyns en Gustaaf Peek zijn de winnaars van de Zilveren Krulstaart 2015. Zij ontvingen deze vakprijs tijdens het Nederlands Filmfestival in Utrecht.

Franky Ribbens won de Zilveren Krulstaart in de categorie TV serie voor Hollands Hoop, regie Dana Nechushtan, producent Lemming Film, NTR, VARA, VPRO.

In de categorie KORT ging de prijs naar Don Duyns voor Spotters, regie Wim van der Aar, producent IJswater Films, NTR.

Gustaaf Peek ontving de Zilveren Krulstaart in de categorie Film voor het scenario van Gluckauf, naar een idee van Remy van Heugten, regie Remy van Heugten, producent Bind, VARA.

Deze prijs, een initiatief van het Netwerk Scenarioschrijvers, is de enige vakprijs voor scenario’s: de winnaars worden gekozen door collega-scenarioschrijvers. Begonnen als ‘geuzenprijs’ in 2001, is de Zilveren Krulstaart uitgegroeid tot een serieuze prijs die door scenaristen als kroon op hun werk wordt gezien.

De prijzen werden uitgereikt door Marnie Blok, de winnares van de Zilveren Krulstaart voor beste TV serie 2014. De uitreiking vond plaats na afloop van de jaarlijkse ‘Dag van het Scenario’ op het Nederlands Film Festival. Dit evenement, speciaal voor scenaristen, wordt net als de uitreiking van de Zilveren Krulstaarten georganiseerd door het Netwerk Scenarioschrijvers.

 

Foto winnaars: Christien Boeles

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.