European Genre Forum: Oproep voor projecten is nu geopend!

Het European Genre Forum (EGF) is gericht op Europese filmmakers die hun eerste of tweede speelfilm binnen de fantastische film (onder meer horror, sciencefiction en fantasy) aan het ontwikkelen zijn. Deze filmmakers kunnen nu hun filmprojecten indienen.

Het EGF is een trainingscyclus van een jaar, bestaande uit drie talent labs die jonge getalenteerde filmmakers kennis, inzicht en contacten biedt waarmee hun filmproject inhoudelijk en productioneel naar een hoger plan wordt getild.

De trainingscyclus bestaat uit drie talent labs: een Director’s Lab van 18 t/m 21 april (tijdens Imagine in Amsterdam), een Producer’s Lab van 5 t/m 9 juli (tijdens Fantastic Zagreb Film Festival, Kroatië) en een Packaging Lab van 24 t/m 28 november (tijdens Black Nights in Tallinn, Estland). Voor de trainingscyclus worden acht projecten geselecteerd.
Het EGF is een samenwerkingsverband van het Black Nights Film Festival (Tallinn), Fantastic Zagreb, het Imagine Film Festival (Amsterdam) en consultant Screen Division (Parijs). In 2017 wordt het EGF financieel ondersteund door het MEDIA-programma van Creative Europe.

 

In het kort de toelatingsvoorwaarden:

  • Deelnemers moeten ten minste één korte film hebben geproduceerd/geregisseerd, die internationaal is vertoond;
  • Het project moet een eerste of tweede feature film zijn;
  • Er moet een eerste versie van een script klaar zijn;
  • Het script mag niet zijn ingediend bij een andere markt of workshop voorafgaand aan het EFG;
  • De producent en regisseur moeten ingezetenen zijn van de Europese Unie.

KLIK HIER om je project in te dienen en voor alle informatie over de drie talent labs en de voorwaarden en regels.

Wil je op de hoogte blijven van het European Genre Forum? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van het EGF of check de Facebookpagina.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.