Do Not Hesitate geselecteerd als Nederlandse Oscarinzending

Sectornieuws

Maandag 8 november, 2021

Do Not Hesitate van regisseur Shariff Korver en geproduceerd door Lemming Film is geselecteerd om namens Nederland te worden ingezonden naar de Academy Awards in de categorie International Feature Film.

Do Not Hesitate werd uit 14 aanmeldingen gekozen door een selectiecommissie bestaande uit 17 afgevaardigden van verschillende filmbrancheverenigingen en organisaties in de Nederlandse filmindustrie. Op 21 december maakt de Academy de shortlist bekend en op 8 februari worden de nominaties in alle categorieën bekend gemaakt. De 94e Oscaruitreiking vindt plaats op 27 maart 2022.

Do Not Hesitate vierde eerder dit jaar zijn wereldpremière binnen de Internationale Competitie van het prestigieuze Tribeca Film Festival in New York en was in september te zien op het Nederlands Filmfestival. Het is de tweede speelfilm van Shariff Korver. Zijn debuutfilm Infiltrant, met een hoofdrol voor Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar, ging in 2014 in première tijdens het Toronto International Film Festival. Daarnaast regisseerde Shariff ook verschillende televisieseries waaronder Fenix (2018) en Temple (2019).

Do Not Hesitate gaat over drie jonge soldaten op een vredesmissie in het Midden-Oosten. Ze zijn op zichzelf aangewezen als hun militair voertuig met pech midden in de woestijn vast komt te staan. Steeds meer losgezongen van de werkelijkheid proberen de soldaten het hoofd koel te houden. Ze verliezen echter de grip op de situatie als ze de 14-jarige Khalil ontmoeten die weigert te vertrekken. Rampzalige gebeurtenissen stapelen zich op en de soldaten voelen zich gedwongen om de jongen een vijandig gebied in te volgen op zoek naar water. Hun paranoia neemt langzaam maar zeker toe. Waar leidt hij ze eigenlijk naartoe en kunnen ze hem wel vertrouwen?

Joes Brauers (Quo Vadis, Aida?Oorlogsgeheimen), Spencer Bogaert (VincentThe Dazzled), Tobias Kersloot (AresPublieke Werken) en Omar Alwan (A Kiss) vertolken de hoofdrollen. Jolein Laarman (KauwboyVerdwijnen) schreef het scenario van Do Not Hesitate en cameraman is Nadim Carlsen, die ook de Oscar genomineerde film Gräns heeft gedraaid.

De film is geproduceerd door Erik Glijnis, Leontine Petit en Emily Morgan van Lemming Film (Pleasure (2021), Dead & Beautiful (2021), Monos (2019), Zama (2017) en The Lobster (2015)) in coproductie met het Griekse Heretic en de NTR, en is tot stand gekomen met steun van het Nederlands Film Fonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO, TrustNordisk, Greek Film Center, EKOME en Creative Europe.

Distributeur September Film brengt de film op 11 november 2021 uit in de bioscoop.

De DDG feliciteert DDG-lid Shariff van harte met deze mooie selectie!

Bron: SEE NL / Beeld: Still from Do Not Hesitate by Shariff Korver

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30