DDG zoekt stagiair communicatie voor periode september – december 2015

De Dutch Directors Guild is dé beroepsvereniging voor film- en televisieregisseurs in Nederland en telt meer dan 300 leden. Het doel van de vereniging is het behartigen van de belangen van regisseurs, zowel collectief als individueel. Zo vertegenwoordigt de DDG regisseurs bij omroepen, producenten, fondsen en de politiek, op het gebied van contracten, honorering, auteursrecht en meer. Ook biedt de DDG talloze momenten waarop regisseurs elkaar kunnen ontmoeten en kennis en inspiratie kunnen op doen op ledenavonden, seminars en workshops.

Voor de periode 1 september tot en met december (of ev. langer) zoeken wij een enthousiaste, zelfstandige en gemotiveerde stagiair communicatie die een spin is in het digitale web. Als stagiair assisteer je de project manager bij haar taken en incidenteel de algemeen secretaris bij beleidskwesties. Je werkzaamheden zullen onder meer bestaan uit:

  • Het posten van nieuwsberichten op de DDG website
  • Het maken en rondsturen van de DDG Nieuwsbrief
  • Assisteren bij de workshop Making Your Docu Pilot o.l.v. Deense producent Sigrid Dyekjaer
  • Helpen bij  het jaarlijkse DDG seminar dat eind september plaatsvindt tijdens het Nederlands Film Festival
  • Uitnodigingen maken voor de maandelijkse ledenavonden en overige bijeenkomsten
  • Meedenken over een ledenwervingscampagne
  • Assisteren waar mogelijk en nodig

Wij zoeken bij voorkeur iemand die woonachtig is in Amsterdam, en die minimaal 32 uur kan besteden aan bovenstaande werkzaamheden. Omdat deze werkzaamheden ook in de avonduren kunnen plaatsvinden (o.a. ledenavonden), zoeken wij iemand met een flexibele werkhouding. We bieden een leuke werkplek in de binnenstad van Amsterdam, met veel vrijheid. Je zult de filmsector snel leren kennen. We bieden een stagevergoeding van 250 euro per maand.

Geïnteresseerd? Stuur je cv met motivatie per mail voor 29 juni naar j.kolkema@directorsguild.nl. Gesprekken zullen in de eerste week van juli plaatsvinden.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.