DDG leden zijn van harte welkom bij VIOLET van Vlaamse regisseur Bas Devos

Mokum Filmdistributie nodigt DDG leden uit voor de speciale voorstelling van VIOLET van de Vlaamse regisseur Bas Devos, op donderdag 6 november om 19.00 uur in EYE, IJ-promenade 1, Amsterdam.

Met VIOLET maakte Bas Devos zijn regiedebuut, waarin een groep jonge fietscrossers wordt geconfronteerd met de onverwachte en gewelddadige dood van één van hen. Iedereen kijkt naar de 15-jarige Jesse, die als enige daarvan getuige is geweest, voor antwoorden. Een groeiend gevoel van eenzaamheid in het verdriet om het verlies van zijn beste vriend, bemoeilijkt Jesse’s zoektocht naar troost. VIOLET is een visueel portret van het rouwproces van een tiener.

De film werd dit jaar geselecteerd voor de hoofdcompetitie van het Internationaal Film Festival Berlijn en won er de Grote Prijs van het competitie-onderdeel Generation14plus.

 

Na afloop van de film zal er een Q & A plaatsvinden met Bas Devos.

Gratis kaarten voor deze avond kun je, zo lang de voorraad strekt, aanvragen via rhadders@planet.nl

 

VIOLET België/Nederland 2014. Kleur, 82 minuten. Regie: Bas Devos. Met: César De Sutter,Raf Walschaerts en Mira Helmer. Producent Minds Meet Brussel, co-producent Phanta Film Amsterdam.

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.