DDG-leden kunnen met korting naar PhotoStories Masterclass: digital storytelling

PhotoStories biedt een masterclass aan voor fotografen en filmprofessionals met een eigen idee voor een digitaal project. In drie dagen geeft de Deense multimedia-expert Bjarke Myrthu aan acht tot tien geselecteerde documentaire foto- en filmprofessionals een intensieve workshop in digital storytelling. DDG-leden krijgen korting op deze masterclass.

Deelnemers krijgen inzicht in de mogelijkheden die er zijn om een audiovisueel verhaal op een digitaal platform te presenteren, van audio slideshow tot een app of web documentaire. De deelnemers werken aan hun eigen idee en Myrthu biedt hierbij intensieve begeleiding.

Bjarke Myrthu is gespecialiseerd in het produceren van online projecten en middelen die het maken daarvan eenvoudiger maken, zoals de app Blind Spot en het platform Storyplanet waartoe hij het initiatief nam. Eerder was Myrthu mede-oprichter van Magnum In Motion.

Myrthu laat de deelnemers in korte sessies kennismaken met de verschillende aspecten van digital storytelling: online verhaalstructuren, interactie ontwerp, mogelijkheden van de verschillende platforms, werken met media als fotografie, film, geluid, tekst, vormgeving. Hoe kunnen deze elementen het verhaal van de maker versterken? Naast Myrthu zal designer en web-developer Eirik Backer aanwezig zijn om deelnemers in techniek en ontwerp bij te staan.

Aan het einde van dag twee is er een meeting met Nederlandse en internationale experts waarin de deelnemers hun projecten kunnen bespreken. Dag drie bestaat uit deelname aan het dagprogramma van PhotoStories en de laatste meetings met Bjarke en Eirik. Op de afsluitende publieksavond zal Bjarke enkele projecten uitlichten en presenteren.

De masterclass wordt 20, 21 en 22 mei gegeven en is onderdeel van de tweede editie van PhotoStories, een symposium over multimedia in fotografie en film dat plaatsvindt in Amsterdam op 21 en 22 mei. In twee avondvullende programma’s zullen nationale en internationale experts uit de fotografie, film en multimedia hun visie delen en hun projecten presenteren. Op vrijdag 22 mei worden overdag korte sessies gehouden waarin makers en producenten inzicht geven in de praktijk van het maken van een (online) multimedia-project.

PhotoStories 2015 wordt georganiseerd door het Nederlands Fotomuseum, PhotoQ, IDFA DocLab, Paradox en Jenny Smets in samenwerking met Filminstituut Eye en World Press Photo.

Meer informatie volgt binnenkort op www.photo-stories.org


INDIENEN

Film- en fotografie-professionals die aan de masterclass willen deelnemen dienen hun idee en motivatie in te sturen voor 10 april 2015.
Maximaal 2 A4tjes inclusief korte CV en link naar portfolio/website sturen aan: photostories2015@gmail.com

Kosten van de masterclass: €320,- DDG-leden krijgen korting en betalen € 300,-
Dit is inclusief bezoek aan de twee publieksavonden van PhotoStories.

 

Meer over Bjarke Myrthu:

http://blindspotapp.com/
https://www.linkedin.com/in/bjarkemyrthu

 

Meer over Eirik Backer:

http://kirie.no/
https://www.youtube.com/watch?v=KOKGMeZCY0M

 

Kijk voor meer informatie ook op www.photo-stories.org en facebookpagina https://www.facebook.com/photostories2015?ref=hl?

Author: DDG

Share This Post On

Submit a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.