DDG feliciteert Hetty Naaijkens met Kristallen Film!

BK_flyer_300voorOp 9 februari heeft de documentaire BUITENKAMPERS van DDG-lid Hetty Naaijkens-Retel Helmrich 10.000 bezoekers behaald. De Kristallen Film wordt op 16 maart tijdens een feestelijke vertoning in Pathé Buitenhof te Den Haag overhandigd aan de makers door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds.

BUITENKAMPERS is een productie van Holland Harbour Productions BV, met steun van Stichting Verfilming Japanse Bezetting 1942-45, Nederlands Filmfonds, Nationaal comité 4 en 5 mei, SNS Reaal Fonds, V-Fonds, en Stichting Abraham Tuschinski Fonds. De distributie is in handen van Just Film Distribution. BUITENKAMPERS draait momenteel nog in een aantal Nederlandse bioscopen.

Het is sinds 2005 de dertiende keer dat er een Kristallen Film wordt uitgereikt. Het is de tweede keer dat Hetty Naaijkens-Retel Helmrich deze prijs als regisseur in ontvangst mag nemen. In 2009 ontving ze eerder deze prijs voor haar regie-debuut CONTRACTPENSIONS – DJANGAN LOEPAH!Terwijl meer dan honderdduizend (Indische) Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog in Japanse kampen werden geïnterneerd, bleef het merendeel van de ongeveer driehonderdvijftigduizend (Indische) Nederlanders die het toenmalige Nederlands-Indië bevolkten, buiten de Japanse kampen. Deze zogenoemde ‘Buitenkampers’ werden na de Japanse capitulatie doelwit van plunderingen en moordpartijen door Indonesische nationalisten. Na meer dan 70 jaar zwijgen vertellen de kinderen van weleer voor het eerst over deze onbekende en lang verzwegen periode uit onze eigen vaderlandse geschiedenis...

hettyVlak voor de vertoning van de film in Theater De Nieuwe Kolk te Assen werd de 10.000e bezoeker door Naaijkens-Retel Helmrich in het zonnetje gezet.

Vlnr: 10.000e bezoeker Rodie van der Veen (3e generatie Indische Nederlander) en regisseur Hetty Naaijkens-Retel Helmrich (2e generatie Indische Nederlander) in filmtheater De Nieuwe Kolk in Assen.


 

 

 

 

 

Author: DDG

Share This Post On

Commentaar, vraag, of antwoord? Draag bij!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.