DDG avond 8 december: Film & Psychoanalyse – Stories We Tell

Blog

Donderdag 27 november, 2014

Op maandag 8 december gaan we met Peter Verstraten de documentaire Stories We Tell door een psychoanalytische bril bekijken.
Stories We Tell (2012) belicht de complexe familiegeschiedenis van regisseuse Sarah Polley (geb. 1979), die eerder onder meer de fictiefilms Away from Her (met Julie Christie) en Take this Waltz (met Michelle Williams) maakte. Polley had daarvoor al naam gemaakt als actrice, onder meer als hoofdpersonage Nicole in The Sweet Hereafter (Atom Egoyan, 1997).
Stories We Tell gaat over het controversiële huwelijk van Sarahs moeder met de acteur Michael Polley, over de vroegtijdige dood van Sarahs levenslustige moeder en over biologisch vaderschap. ‘Who fucking cares about our family?’ vraagt een van Sarahs halfzusjes. Een zonder meer legitieme vraag, maar wat Stories We Tell uitzonderlijk maakt, is de vorm waarin die familiegeschiedenis is gegoten en de ethische keuzes die Polley heeft gemaakt bij het samenstellen van dit gezinsportret.
Kom naar deze interessante en leerzame avond. Het zal je zeker handvatten bieden voor het schrijven van je regievisie. Uiteraard is er weer ruimte voor debat en discussie.
Zin om bij deze avond aanwezig te zijn, meld je komst dan hier aan.
 


Meet the board & je collega’s:

In Het Ketelhuis kun je voorafgaand aan de filmvertoning een dagschotel eten voor 12,50 euro. Hiervoor kan niet gereserveerd worden. Wel kun je zien wat er die dag op het menu staat via: http://www.ketelhuis.nl/eten-drinken-bij-de-ketelkeuken.
Je bent van harte welkom om aan te schuiven aan de tafel waar ook enkele bestuursleden van de DDG zullen eten, kan je meteen even je hart luchten. Of gewoon even bijpraten.

 
DDG Activiteit: maandag 8 december
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Het Ketelhuis, Amsterdam

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30