Crowdfundingplatforms voordekunst en CineCrowd slaan de handen ineen

Sectornieuws

Maandag 10 januari, 2022

Vanaf 1 januari gaan voordekunst en CineCrowd, het crowdfundingplatform voor film, samen verder onder de naam voordekunst. Samen vormen ze vanaf nu hét crowdfundingplatform in de creatieve sector.

‘’Voordekunst en CineCrowd zijn na tien jaar niet meer weg te denken uit de creatieve sector als het gaat om het mogelijk maken van creatieve projecten via crowdfunding. Door de krachten te bundelen bieden we de makers en instellingen één centrale plek om te crowdfunden en kunnen we gezamenlijk kennis delen en de sector informeren” vertelt Kristel Casander, directeur van voordekunst.

CineCrowd ontstond in 2011 en ontwikkelde zich in de jaren die daarop volgden tot beweging gericht op de realisatie van films. Tussen 2011 en 2021 faciliteerde CineCrowd bijna 1.000 succesvolle crowdfunding campagnes en doneerden via CineCrowd ruim 85 duizend filmliefhebbers tezamen 6,7 miljoen euro aan filmprojecten. Onder andere bijzondere projecten zoals Mi Vida en Momentum zagen het levenslicht dankzij een succesvolle crowdfundingcampagne via CineCrowd. Op de pagina van CineCrowd vind je succesvolle projecten van de afgelopen jaren.

Anne Houwing en Jeltje Hillen voegen zich bij het voordekunst team. Anne Houwing: ‘’Het bundelen van onze krachten, is een fantastische stap die ons de kans geeft om makers nog beter te ondersteunen bij de realisatie van creatieve projecten en het bereik richting potentiële donateurs aanzienlijk vergroot’’.

Met samenvoegen van de twee platforms worden de eerste stappen gezet om te focussen op de eigenheid van de verschillende disciplines. ‘’CineCrowd neemt veel kennis over crowdfunding in de discipline ‘film’ mee en ze hebben daarnaast een rijk netwerk in de filmsector. Zo willen we in de toekomst makers nog beter kunnen begeleiden met adviezen passend bij hun discipline’’ vertelt Kristel Casander.

Meer informatie over crowdfunden voor de discipline film kun je hier vinden. Filmmakers die hun creatieve idee willen insturen doen dat via www.voordekunst.nl/idee.

Bron: Voordekunst.nl

Volg DDG

Regisseer jij films of programma's die worden uitgezonden op televisie?

Meld je gratis aan bij auteursrechtenorganisatie VEVAM en ontvang vergoedingen voor je werken!

Sluit je aan bij VEVAM!

Contactgegevens

Dutch Directors Guild
De Lairessestraat 125 sous
1075 HH Amsterdam

kvk: 33298563
tel: +31 (0)6 836 72 215
e-mail: info@directorsguild.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
09:30 – 17:30